VERZWARINGSDEKEN

Verzwaringsdeken.jpg

 

Slaap is zo belangrijk voor onze gezondheid, dat als we geen goede nachtrust krijgen, we te maken kunnen krijgen met gezondheidsproblemen. Een slechte nachtrust merk je direct de volgende dag. Je bent vermoeid, prikkelbaar en minder geconcentreerd. Stress, angst, en slapeloosheid beïnvloeden miljoenen mensen wereldwijd, en om deze symptomen te verlichten zijn er verschillende manieren, inclusief de populaire ‘slaappillen’ of ademhalings- of bewegingsoefeningen.

 

Een verzwaringsdeken zorgt voor minder stress, een betere nachtrust en meer energie overdag.

Veel kinderen ervaren het als een geborgen gevoel.

Door de constante druk komen er gelukshormonen vrij waardoor je je beter kan ontspannen, in- en doorslapen.

Als je last hebt van overprikkeling, angst en stress, kan een verzwaringsdeken een oplossing zijn.

 

 

Een verzwaringsdeken geeft een gelijkmatige druk op het lichaam en is hierdoor voor vele doeleinden toepasbaar. Het werkt kalmerend en geeft weer nieuwe frisse energie overdag.

 

 

De zware dekens zorgen voor een diepe sensitiviteit in het lichaam en hebben daarmee een gunstig effect op het gevoel van eigen spieren en zenuwen. De beleving van het eigen lichaam wordt met de dekens positief beïnvloed.

De verzwaringsdeken is verdeeld in dichtgenaaide vakjes die gevuld zijn met kunststof korrels. Deze vulling zorgt er voor dat de deken zich goed naar het lichaam vormt en daardoor een gelijkmatige druk geeft.

VOOR WIE ZIJN DE VERZWARINGSDEKENS?

De diepe druk van de verzwaringsdeken heeft zowel psychologische als fysieke voordelen. 

Een verzwaringsdeken wordt door veel ergotherapeuten ingezet als hulpmiddel voor mensen met zintuiglijke stoornissen, angst en stress. Studies tonen aan dat het toepassen van diepe druk een aanzienlijk effect heeft op het verminderen van angsten bij kinderen/volwassenen met autisme.  Denk verder aan mensen die last hebben van een verstoorde prikkelverwerking/overprikkeling, slapeloosheid, niet aangeboren hersenletsel, ADHD, hyperactiviteit, slaapwandelen, depressie,

burn-out, dementie, fibromyalgie, reuma, enz.

 

MAAT EN GEWICHT 

De verzwaringsdekens worden gemaakt van zachte poplin katoen en stevige canvas. De dekens zijn gevuld met kunststof granulaat bolletjes. We hebben hiervoor gekozen omdat de dekens hierdoor goed gewassen kunnen worden, het gewicht zich goed verdeeld, ze weinig geluid maken/ritselen tijdens het draaien en ze zijn vrij van oplosmiddelen, dus 100% veilig.

De deken mag gewassen worden op 40 graden. Niet in de droger.

Check wel goed of jouw wasmachine het gewicht van de verzwaringsdeken kan dragen!

Meestal kun je dekens van katoen met de hand wassen. Een klein druppeltje wasmiddel is al voldoende. Je kunt de deken in bad leggen en laten weken in lauwwarm water.

 

Het meest gangbare gewicht van het deken is ongeveer 10 tot 15% van je lichaamsgewicht. 

De afmeting is afhankelijk van lichaamslengte en gewicht. Ook de afmeting van het bed is hierin belangrijk. Als het deken te groot is voor het bed dan kan het dubbel gaan slaan en wordt het deken mogelijk als te zwaar ervaren.

Bij volwassenen geldt dat het altijd om een eenpersoons deken gaat. Dit omdat het gewicht belangrijk is. Als je samen in een bed slaapt en beide gebaat bent bij een verzwaringsdeken, dan zal je dus beide een eigen deken hebben. Slapen onder een 2persoons dekbed is dan niet ideaal. Mijn advies is om ieder een eigen dekbed te nemen. Misschien niet heel gezellig en knus, maar een betere nachtrust is het toch waard.

 

PRIJS ZONDER GEWICHT

B 60cm  x L  80cm     €99

B 80cm  × L 100cm    €109

B 100cm x L 120cm    €119

B 100cm × L 140cm    €139

B 100cm x L 160cm    €149

Gewicht: 5 euro/kg

 

Zit uw gewenste maat er niet tussen? Alle maten kunnen besproken worden.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *